“Μήδεια” του Μποστ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στις 9.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου της Καλλιθέας Ηρακλείου, θα παρουσιαστεί η θεατρική κωμωδία: “Μήδεια” του Μποστ από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.

Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με τη στήριξη του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Ηρακλείου “Ο Προφήτης Ηλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Ο Μπόστ είναι ένας  πολυπρισματικός  καλλιτέχνης, που εργάστηκε ως σκιτσογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός αλλά και ζωγράφος. Αυτό που συνδέει όλες τις δημιουργίες του είναι το ανάγλυφο χιούμορ που μοιάζει να έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της γλώσσας και της χώρας μας. Ίσως και γι’ αυτό να έβρισκε τόσο φυσικό τον δεκαπεντασύλλαβο, ίσως και γι’ αυτό, τα σκίτσα του να συγγενεύουν με τη λαϊκή ζωγραφική και τη βυζαντινή αγιογραφία.  

Με απαράμιλλη δεξιοτεχνία ο Μποστ φέρνει κοντά ετερόκλητους χαρακτήρες, από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, με χιούμορ και τόλμη, παίζοντας απενοχοποιημένα με τους συνειρμούς που δημιουργεί η ακροβατική του γλώσσα. Ο λόγος του, αν και απλός, είναι έτσι φτιαγμένος που σε αιφνιδιάζει με την άρρηκτη σύνδεσή του με το παρόν, με τη δική μας ζωή μας, με τις δικές μας αγωνίες”.  

Παίζουν: Στέλλα Μουμπουλάκη (Μήδεια), Μαριλέτα Βούλγαρη (τροφός, Ευριπίδης) Μάριος Λιαπάκης (Κρητικός, κορυφαίος, καλόγερος, Ιάσονας), Αργυρώ Γκιαουράκη (καλόγρια, Οιδίποδας) και Βάλια Χρηστάκη (κορυφαία, ψαράς, Αντιγόνη).   Σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς Σκηνικά και κοστούμια: Ειρήνη Μιλαθιανάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί